Leeftijdscontrole

U mag deze website alleen bezoeken als u 18+ bent. Bent u 18 jaar of ouder?

Maak zelf uw eigen E-liquid!

Wilt u zelf uw eigen e-liquid maken? Op deze pagina geven wij u advies om zelf heerlijke e-liquids te maken.
Na het lezen van deze handleiding bent u klaar om zelf uw eigen e-liquids te maken. 

Wat heb ik nodig om zelf mijn eigen e-liquid te maken?

 1. Basisvloeistof; dit is een smaakloze vloeistof waar u zelf uw smaak aan toevoegt
 2. Aroma / Smaakstof / Flavour; de smaak die u toevoegt aan uw basisvloeistof
 3. Flessen om uw e-liquids in te maken en bewaren.
 4. Een spuit of een maatbeker zijn handige hulpmiddelen om de juiste hoeveelheden af te meten
 5. Geduld, sommige e-liquids hebben tot wel 3 weken nodig om de juiste smaak af te geven

Welke basisvloeistof heb ik nodig?
HappySmokes verkoopt basisvloeistof in 5 verschillende verhoudingen, namelijk:

 1. 50%VG/50%PG - de meest gebruikte basisvloeistof
 2. 68%VG/32%PG
 3. 70%VG/30%PG
 4. 30%VG/70%PG
 5. 100% VG *
 6. 100% PG

* De 100% VG basisvloeistof is erg dik en veel atomizers/clearomizers/tanks zullen het hier lastig mee hebben. Indien u allergisch bent voor Propyleenglycol raden wij u aan om de 100% VG variant aan te schaffen. Als uw clearomizer moeite heeft met deze dikke vloeistof kunt u een beetje gedistilleerd water toevoegen.


Hoeveel smaakstof en basisvloeistof heb ik nodig om mijn e-liquid aan te maken?
De aroma's die verkocht worden in onze webshop hebben doorgaans een 10 tot 15 procent mengadvies. Er wordt bij iedere aroma op de productpagina een advies mengverhouding aangegeven. 

Voorbeeld:

 • 10ml e-liquid; 1.0 tot 1.5 ml aroma en 8.5 tot 9 ml basisvloeistof naar keuze
 • 30ml e-liquid; 3.0 tot 4.5 ml aroma en 25.5 tot 27 ml basisvloeistof naar keuze
 • 50ml e-liquid: 5.0 tot 7.5 ml aroma en 42.5 tot 45 ml basisvloeistof naar keuze
 • 100ml e-liquid: 10.0 tot 15.0 ml aroma en 85 tot 90 ml basisvloeistof naar keuze

Uiteraard valt over smaak niet te twisten, het is mogelijk dat u meer aroma nodig heeft dan gemiddeld, dit is geen probleem. Begin met het maken van een kleine hoeveelheid en beoordeel deze eerst voor u een grotere hoeveelheid maakt.

Nu heb ik alles om zelf e-liquids te maken, hoe nu verder?
U heeft inmiddels alles in huis om uw eigen e-liquid te maken. In deze handleiding leggen wij u uit wat u precies moet doen om hier uw eigen e-liquid van te maken. We gaan in deze handleiding uit van een flesje van 10ml.

1. Voeg 8.5 tot 9 ml basisvloeistof in het lege (naald)flesje, doe dit het liefst met behulp van een spuit
2. Voeg hier vervolgens 1 tot 1.5ml aroma met de smaak van uw keuze aan toe
3. Schroef de dop op uw flesje en schud het geheel goed door elkaar
4. Zet uw e-liquid in de kast voor een aantal dagen zodat deze kan rijpen *

* sommige liquids zijn lekkerder als u ze 1 tot 3 weken laat rijpen. Is de smaak flauw? Laat de zelfgemaakte liquid dan een paar weken rijpen en proef het na ca. 2-3 weken nog eens. U zult merken dat er dan meer smaak aan de liquid zit. 

Waarschuwing: Omdat wij graag zien dat het maken van e-liquid veilig gebeurd benadrukken wij graag nog even dat u (mogelijk) gaat werken met nicotine, dit is een zeer gevaarlijke stof. Gebruik a.u.b. (schoonmaak) handschoenen en eventuele andere middelen om te voorkomen dat de nicotine in contact kan komen met uw huid. Indien dit toch voorkomt spoel direct uw huid met water.

Nicotine toevoegen aan 0mg e-liquid of base

Wilt u uw fles 0mg voorzien van nicotine? U kunt met onze 10ml flesjes base (met nicotine) zelf nicotine toevoegen aan uw (0mg) e-liquid of base.  
In de onderstaande tabel hebben we voor u uitgerekend hoeveel ml 18mg u nodig heeft (per 100ml) om uw e-liquid of base van nicotine te voorzien.

Gewenste nicotinesterkteAantal ml 18 nodig per 100ml
1mg5,56 ml
2mg11,11 ml
3mg16,67 ml
4mg22,22 ml
5mg27,78 ml
6mg33,33 ml
7mg38,89 ml
8mg44,44 ml
9mg50,00 ml
10mg55,56 ml
11mg61,11 ml
12mg66,67 ml 

In het voorbeeld is berekend hoeveel 18mg er in een fles 100ml e-liquid of base moet om de gewenste nicotine sterkte te krijgen. 
Houd er rekening mee dat wanneer u een kant en klare e-liquid gaat vermengen met 18mg smaakloze base de smaak lichter wordt.

E-liquid laten rijpen (steepen)
Uw vers gemaakte e-liquid moet rijpen, dit doet u bij voorkeur op een droge donkere plek, bijvoorbeeld een kast. De fruitsmaken hebben over het algemeen niet zo heel veel tijd nodig om op smaak te komen, tabak en bakery achtige smaken daarentegen wel. Indien u advies nodig heeft voor een bepaalde smaak dan mag u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Op de pagina van onze aroma's vermelden wij (meestal) een aanbevolen steeptijd.
 

Waar kan ik de producten vinden die ik nodig heb?
Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij voor het gemak een overzicht gemaakt van de spullen die u nodig heeft en waar u deze kunt kopen, klik op de links hieronder om direct naar de producten te gaan die u nodig heeft!

Basisvloeistof om zelf eliquids te maken kopen
Smaakstof kopen
Hulpmiddelen (flesjes en spuitjes) kopen


Tips, trucks, waarschuwingen en overige informatie:

 • Vragen, hulp nodig of twijfelt u over wat u nodig heeft? Stuur ons een e-mail, kom langs in de LiveChat of bel ons op werkdagen, we helpen u graag.
 • Nicotine is giftig en kan gezondheidsproblemen veroorzaken.
 • Bewaar de e-liquids, base en aroma uit de buurt van kinderen en/of dieren.
 • Aangeraden wordt om pas te experimenteren bij het maken van uw eigen e-liquid als u enige ervaring heeft opgedaan. Probeer het in het begin vooral simpel te houden.
 • Maak uw eigen liquid in een goed geventileerde ruimte, vermijd open vlammen en hitte!
 • In een flesje aroma zit doorgaans 10 tot 13 milliliter aroma, genoeg voor 100-130ml e-liquid.
 • Bedrijven maar ook particulieren stoppen veel tijd en geld in het ontwikkelen van de juiste verhouding, ga er dus niet zomaar vanuit dat u direct de perfecte verhouding/smaak heeft gevonden!
 • Bij een VG base gebruikt men doorgaans meer smaakstof dan bij een PG base, het zal dus duurder zijn om een VG base op smaak te krijgen.
 • Het is bijna onmogelijk om een exacte kopie te krijgen, u zult met het maken van uw eigen liquids zelden de smaak van de fabrikant evenaren, dit wil echter niet zeggen dat u een slechtere liquid krijgt. Misschien zelfs lekkerder dan die van de fabrikant!
 • Zelf uw eigen liquids maken is zeker niet eenvoudig, net als bij alles zult u hier tijd in moeten steken om het te leren. Een goede verhouding vinden tussen de base en de smaakstof zal zelden direct raak zijn, dit vergt de nodige finetuning. Het wordt gemakkelijker als u eenmaal de juiste verhouding hebt gevonden.
 • Dit artikel is puur gericht op het maken van uw eigen liquid met de aroma en de basisvloeistof die wij verkopen. Andere merken basisvloeistof en/of aroma kunnen een andere verhouding of behandeling nodig hebben.

HappySmokes is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de resultaten van uw gemaakte liquid met behulp van dit artikel. Dit artikel dient slechts ter ondersteuning en is puur informatief bedoeld.